Hur du bör rengöra ugnen efter högtiderna

När det gäller att få ugnen i ett rent skick finns det många metoder och lösningar som presenteras av ugnsrengöringsexperter. Men när det gäller rengöring av ugnen efter semestern eller högtiden bör du verkligen fokusera på att få jobbet gjort genom att förlita dig på en miljövänlig metod för att rengöra ugnen. Kontakta de bästa städfirmorna i Karlstad när du behöver städhjälp!

Rengöra ugnen – Miljövänligt

Du vill verkligen inte spendera din tid i butik för att leta efter en produkt att arbeta med direkt efter semesterns slut. När allt kommer omkring är du troligtvis upptagen med andra saker. Så det är bäst att lita på en beprövad och enkel metod för rengöring med bakpulver. Denna metod har betraktats som den allra bästa, eftersom den är billigare än andra dyrare produkter som inte ens får jobbet gjort ändå. Här är vad du behöver göra för att få ut så mycket som möjligt av denna rengöringsprocedur och en lista över de verktyg du behöver:

Lista på ingredienser för att rengöra ugn bäst

Rensa bort de inre delarna i ugnen

För att göra plats för rengöringsprocessen bör du rensa ut de inre delarna från ugnen. Detta innebär att ta bort galler, bakstenen, termometern och praktiskt taget allt som finns i ugnen. När dessa artiklar är ute bör du också ge dem en ordentlig rengöring.

Gör en blandning av bakpulver och vatten

Använd en liten skål för att blanda en halv kopp bakpulver och vatten. Börja med att tillföra tillräckligt med vatten för att få en fin blandning. Ditt mål bör vara att få till en blandning som är lätt att sprida i ugnen. Konsistensen bör vara sådan att den fastnar i ugnsväggarna och inte bara glider ner. För att få till det så bör du hålla vattenmängden låg.

Smörj nu in din blandning på insidan av ugnen

Skaffa ett par handskar och förbered dig på att få kämpa lite. Använd dina fingrar för att sprida den över hela interiören, och glöm inte att sträcka ut för varje krök och vrå. Den här delen av rengöringsprocessen är ganska rörig, men det är något du behöver göra. Ta dig tid och se till att varje tum av ugnen, förutom värme elementen, är täckta.

Låt sedan blandningen sitta i över natten

När du är klar med att sprida röran, var inte snabb med att torka av den. Den behöver tid för att sitta och göra sitt jobb på den ackumulerade smutsen. Att låta den sitta över natten räcker för att säkerställa att jobbet görs rätt.

Torka av interiören

När blandningen har stannat kvar på ugnens insida under tillräckligt lång tid är det dags att torka av den. Använd en fuktig trasa för det jobbet. Det är troligt att det finns vissa områden där ämnen har härdats, och i så fall behöver du använda en så kallad spatel.

Efterbehandling av ugnsrengöring

När du är klar med allt ovanstående, behöver du bara returnera de inre delarna du tog ut och sätta in dem igen efter ugnsrengöringen. Detta avslutar den miljövänliga rengöringsrundan i ugnen.

Lycka till!